+31 653 377 944 info@melisgs.nl

  Je website overal ter wereld supersnel!

  door 29 april 2016

  Over CDN

  Een CDN of Content Delivery Network is een vorm van hosting waarop meerdere servers met elkaar in verbinding staan. Jouw website wordt gedupliceerd en op alle andere servers geplaatst over de hele wereld. Wanneer de website bezocht wordt, dan wordt het via de dichtstbijzijnde server geladen.

  Het door ons aanbevolen Hoasted CDN netwerk bestaat uit over 170+ locaties, 113 steden in 43 landen. Hiermee worden jouw bestanden (content) wereldwijd razendsnel uitgeladen. De CDN content kan zowel uit streambare content bestaan (zoals livestreaming, videofiles en video on demand), als statische content bestaan (zoals afbeeldingen, HTML, CSS, fonts etc).

  Netwerk

  Als bijvoorbeeld een gebruiker uit China een website opvraagt op de CDN, wordt deze geladen vanuit China. Als een andere gebruiker uit Nederland dezelfde website wil zien, wordt deze van de server in Nederland geleverd.

  Het voordeel van een CDN is dat de website snel bij de gebruiker geladen wordt. Een CDN wordt aanbevolen om de snelheid van een website te verbeteren.

  Hoe werkt het koppelen van een CDN aan mijn hosting?

  Bij het aanvragen van een CDN account, wordt een domeinnaam opgevraagd. Na de aanmaak van je CDN account, wordt er een gebruikers URL gegenereerd, welke gekoppeld kan worden aan de CDN plugin in jouw website.

  Voor WordPress raden wij aan om gebruik te maken van W3 Total Cache (W3TC) plugin. Hierin is de Hoasted CDN makkelijk in te stellen. Alle content in en om de website wordt dan automatisch overgezet naar de CDN. Hiervoor hoeft na instellen niets meer te gebeuren.

  Ook op jouw website?

  Er zijn drie CDN pakketten, welke eenvoudig te implementeren en gebruiken zijn op jouw eigen website. Jouw pakket ophoog om omlaag bijstellen is iedere maand mogelijk.

  Interesse om aan de slag te gaan met CDN? Laat het ons weten. Wij zorgen er dan voor dat het allemaal wordt geregeld en jouw website razendsnel is vanuit iedere plek ter wereld.

  Het koppelen van de CDN account in jouw website kun je zelf doen, of laten instellen door het Hoasted team.

  Wilt u aan de slag met CDN?

  U kunt ons altijd een mailtje sturen, en willen dan graag de details bespreken.

  Pin It on Pinterest

  Share This