+31 653 377 944 info@melisgs.nl

  Beperk het aantal Revisies zonder plugin

  door 18 november 2016

  Als je een thema met Visual Builder gebruikt, dan heb je waarschijnlijk veel te veel versies van dezelfde pagina’s en berichten opgeslagen in je database. Elke keer dat je de pagina bijwerkt en controleerd hoe hij eruit ziet, bewaar je een versie naar je database en daarmee loopt de hoeveelheid data alsmaar op.

  Hoewel het met de nieuwe Visual Builder niet meer zo nood­zakelijk is om de Opslaan-knop zo vaak in te drukken, kan dit nog steeds een probleem zijn. Er zijn meerdere plugins zijn waarmee je het aantal bewaarde revisies kunt bepalen, maar als dat alles is wat je wilt doen dan is zo’n plugin nogal overkill. Gelukkig is er een simpel filtertje ‘wp_revisions_to_keep’ die het heel eenvoudig maakt het maximaal aantal revisies voor berichten en pagina’s vast te leggen.

  Als je het aantal revisies die worden opgeslagen in je database wilt beperken op je website, voeg dan deze code toe aan de function.php van je Child Theme*:

  /Child-theme/function.php

  add_filter( 'wp_revisions_to_keep', 'divi_limit_revisions', 10, 2 ); function divi_limit_revisions( $num ) { 
   $num = 10;
   return $num;
  }
  Revisies

  Let op dat je de code tussen de open en sluiten ( ?> ) tags zet. Deze code beperkt het aantal revisies tot 10, maar dat kun je natuurlijk naar wens aanpassen ( op regel 4 ).

  *) Als je geen Child Theme hebt, dan kun je hier MelisGS-child downloaden.

  Pin It on Pinterest

  Share This